maandag 13 december 2010

Tandvleestransplantatie

Vandaag ben ik naar een parodontoloog gegaan; een tandvleesspecialist. Het tandvlees aan mijn onderste tanden is weggezakt, waarschijnlijk door de beugel, en nu zal er tandvlees van mijn gehemelte weggehaald worden om dan aan mijn onderste tanden te zetten.

26 januari is de eerste operatie gepland. Het zal in 2 keer gebeuren; zowel links als rechts onderaan moet er een transplantatie gebeuren. De verdoving is plaatselijk en de ingreep duurt ongeveer 2 uur, daarna mag ik meteen naar huis.

Foto's en een verslagje volgen zoals gewoonlijk de dag na de ingreep! :-)

2 opmerkingen:

  1. Hallo Sanne,
    Wat super om jou blog te lezen!
    Anno 2022 nog steeds weinig over te vinden.
    As vrijdag heb ik een tandvleestransplantantie van 4 tanden.
    Mag ik vragen of je in de week na de operatie kon werken? Ik heb een beroep waarin ik veel moet praten.
    En kon je de dag van de operatie iets (vloeibaars) eten?
    En mocht je koffie en melkproducten?
    Alvast héél hartelijk bedankt voor u reactie!!!
    Groetjes Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Diane. Ik moest proberen een week na de operatie zo weinig mogelijk te praten en had, denk ik, toch 4-5 dagen ziekteverlof. Je tandvlees moet echt 'rusten' en mag zo weinig mogelijk bewegen. Je zult merken dat praten ook heel moeilijk gaat de eerste dagen... Ik kon zeker vloeibaar eten en in kleine stukjes. Koffie dronk ik toen niet 😊 Tanden poetsen is moeilijk door de zwelling en je moet heel voorzichtig zijn om het nieuwe weefsel niet te beschadigen. Geen idee of koffie dan een goed idee is... Na een week kon ik gewoon werken en praten zoals ervoor... succes!

    BeantwoordenVerwijderen