zaterdag 6 maart 2010

Trekkende rekkers die werken



Momenteel draag ik 'slechts' 2 rekkertjes: van de achterste bovenkiezen naar de achterste onderkiezen. 'Slechts' tussen aanhalingstekens, want elk rekkertje is er naar mijn gevoel een teveel. Trekken dat dat doet! Maar goed, ze helpen gelukkig! Ter illustratie de foto's hier onder.




Foto 1: achterste kiezen moeten duidelijk naar beneden.





Foto 2: achterste kiezen zijn al goed gezakt en staan bijna op de onderste.

Producten die ik gebruik

Voor mensen met een beugel en/of operaties, is het niet altijd gemakkelijk om goeie producten te vinden in het ruime assortiment tandenborstels, tandpasta en zo meer. Daarom hier een overzicht van producten waarvan ik vind dat ze echt wel hun nut hebben bewezen:

  • tandpasta: Oral-B Pro-Expert Glazuurbescherming. Beschermt ook goed tegen bloedend tandvlees, want sinds ik deze gebruik heb ik daar veel minder last van.
  • tandenborstel: Sensodyne gro glasur. De énige tandenborstel met een smalle borstelkop die zo flexibel is dat je er zelfs blokjes goed mee kunt poetsen die bovendien in de meeste grootwarenhuizen verkrijgbaar is. Ook een hele goeie: TePe Specialistische tandenborstel. Deze heeft de dunste borstelkop van alle tandenborstels, volgens mij, en de haartjes kunnen dus overal goed tussen. Deze tandenborstel is niet verkrijgbaar grootwarenhuizen of apotheken, wél via tandartsplein.be.
  • tandpasta voor heel gevoelige tanden: Miradent nanosensitive. Als de draad op je blokjes vervangen wordt door een dikkere, zijn je tanden gedurende een week extra gevoelig. 20 keer poetsen met deze tandpasta en de gevoeligheid is totaal weg, maar na 3 keer voel je al heel goed het verschil. Deze tandpasta kost veel, 10 €, maar hij is het meer dan waard!
  • mondwater: Perio-aid 0,05 % alcohol. Heel goed mondspoelmiddel dat echt urenlang blijft én werkt. Dit gebruikte ik vooral na de operaties en ten tijde van de distractor. Mondwaters van alle andere merken, ook Colgate enz., werken beduidend minder goed en zijn vaak duurder dan dit. Ook Listerine, het bekendste mondspoelmiddel, vind ik van slechte kwaliteit. Nu gebruik ik Elmex Anti-Cariës Tandspoeling.
  • interdentale borsteltjes: (borsteltjes voor tussen je tanden) Interprox, de groene. Je hebt ze in verschillende maten, maar de groene zijn de standaardmaat en zijn redelijk smal.
  • tandenborstel voor distractor en tong: kies best een kindertandenborstel voor 2-3-jarigen, een met dikke, korte haren. Je tong moet je elke keer mee poetsen, omdat daar de meeste bacteriën op achterblijven. Poets eerst je distractor, daarna je tong.