woensdag 12 mei 2010

Finally, the BIG day is arriving: op 7 juni blokjes er af!!!

De datum is gezet: 7 juni 2010 mogen mijn blokjes er af !!!!!!! Super, super, super!

Ik draag nu nog elastiekjes, maar nog maar 4. Wat een verschil!!

7 juni om 17.15u naar de stomatoloog. Die moet bevestigen dat de blokjes er af mogen. Hopelijk doet hij dat; anders moet ik NOG wachten... Dat zie ik eerlijk gezegd niet zo goed zitten :-) Als hij ook zegt dat mijn tanden goed staan, rijd ik in een keer door naar de tandarts, want om 19u is het dan zover! Blokjes eraf, tanden gepoetst en gepolijst, retentiedraadjes er achter en.... klaar!

Ik krijg een soort nachtbeugel, maar niet zo eentje met enkel een gehemelte en een metalen draadje over je tanden. Er wordt een echte mal gemaakt waaruit een kunststoffen bit zal worden gemaakt dat perfect over mijn tanden kan schuiven. Dat zal ik voor de rest van mijn leven moeten dragen om te garanderen dat mijn tanden op zijn plaats blijven staan. Bij de meeste patiënten is enkel een retentiedraad voldoende, maar ik wil voorkomen dat er ook maar 1% kans bestaat dat mijn tanden weer verschuiven, zoals vroeger al is gebeurd. Op zich is de kans heel klein, na al die operaties én ik groei ook niet meer, maar toch. Liever zo'n ding in m'n mond dan over 10 jaar weer een paar keer op de operatietafel.

7 juni 2010... Een datum die voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift zal staan. Er gaan traantjes vloeien van emotie. Heel veel traantjes....