donderdag 27 augustus 2009

6 weken later en op controle





Gisteren op controle bij de stomatoloog. Een 'Het ziet er fantastisch uit!' maakte mij natuurlijk erg blij. Ik heb nu 6 weken lang 's nachts rekkertjes moeten dragen, die erg spanden. Door de spankract is er terug een spleetje ontstaan tussen m'n 2 voorste tanden, maar dat is normaal. Tanden gaan nu eenmaal waar ze plaats hebben, en door de kracht van de rekkertjes is dat dus: een beetje uit mekaar. Door de orthodontie, waarmee ik terug mag beginnen half september, gaat dit weer snel dicht zijn, misschien wel uit zichzelf. De tandarts gaat nu vooral de onderste tanden nog recht zetten. In mijn geval moest mijn bovenkaak eerst in orde zijn gezien de operatie. Ondertussen is de meeste zwelling weg en ziet mijn gezicht er normaal uit. Ik ben heel blij met m'n bollere kaakjes en ik krijg niets dan complimenten, en dat is natuurlijk erg leuk. Gewoon het feit dat het nu eindelijk allemaal juist zit, doet echt wonderen. Eindelijk heb ik het gevoel dat dit MIJN kaken zijn!

Gisteren sliep ik voor het eerst in 6 weken zonder de rekkertjes en toen ik wakker werd, was mijn mond gewoon toe... Dat lukte vroeger niet eens door de slechte stand van mjin kaken; ik werd altjd wakker met een superuitgedroogde keel en als ik niet snel een glas water dronk, stikte ik er bijna door; heel akelig.


Mijn gezicht is eindelijk symmetrisch en dat is dus echt fantastisch! Ik ben echt amper wachten tot de blokjes eraf mogen en alles er perfect uitziet...