donderdag 23 juli 2009

8 dagen later





























We zijn nu 8 dagen na de operatie. Wat gaat er prima?



  • ik eet al boterhammen zonder korsten, en gemalen vlees, groenten en ook puree. Ongelooflijk hoe dat smaakt na een week soep, yoghurt en chocomousse:


  • de zwelling voel ik elke dag gestaag verminderen;



  • ik kan m'n mond elke dag een beetje beter bewegen, zelfs lachen lukt al! :-)

Wat is minder leuk?



  • ik ben nog steeds vermoeid. Wel al minder dan in het begin, maar toch. Ik begin te begrijpen waarom je 3 weken ziekteverlof krijgt bij zo'n operatie.

  • ondertusen is er een halve kg bij, maar dat betekent nog steeds dat ik ongeveer 4 kg moet aankomen;


  • mijn linkerhals is stijf van de ingreep en dat voel je als je je nek beweegt

Conclusie: ik mag echt niet klagen en besef heel goed dat ik een fantastisch herstel beleef.




Omdat mijn onderlip jaren heeft 'gehangen' (lees: ik kon m'n mond niet sluiten door de verkeerde beet), is die lip erg verzwakt en is het spierweefsel bijna allemaal weg. Nu moet ik elke dag een paar uur een houten latje in m'n mond houden, tussen de lippen. Zo ben ik mij er steeds van bewust dat ik die lip moet opspannen, anders valt het latje. Mijn onderlip wordt dus 'gebodybuild', zoals de chirurg het verwoordde. Ik moet dit doen tot ik er niet meer bij moet nadenken om m'n lippen te sluiten. Ik neem het latje dus overal mee naartoe: in de auto, zetel,... om m'n 'huiswerk' te maken. (zie foto)



De chirurg was heel tevreden over het resultaat, wat natuurlijk érg leuk is om te horen!


Hier vind je foto's van hoe ik er nu uitzie. Ik vind dat het erg meevalt! Mijn gezicht is veranderd, maar dat is erg positief. Zie je het verschil?