donderdag 21 april 2011

Tandvleestransplantatie deel II: 1 maand later

Ik ben gisteren op controle geweest bij de parodontoloog na de tweede tandvleestransplantatie. Het was een maand geleden sinds die ingreep. Hij was erg tevreden over het resultaat, net als ik! Hij had het er met enkele collega's over gehad, en zij hadden allen gezegd "dit is een erg moeilijk geval; weet je wel waar je aan begint?" Als je zoiets hoort, is het resultaat alleen maar mooier en specialer!
Zoals je ziet op de foto, zijn mijn tandwortels helemaal bedekt door het nieuwe tandvlees, en dat was dan ook de bedoeling. Het tandvlees is supergoed aangegroeid en het lijkt wel of er daar nooit een ingreep heeft plaatsgevonden. Het doet ook helemaal geen pijn meer en ik kan alles eten en gewoon m'n tanden elektrisch poetsen.
Over een maand moet ik de laatste keer terug om de holtes tussen mijn tanden op te vullen. Daar is het tandvlees vroeger het eerst teruggetrokken, en dat kunnen ze zelfs met een tandvleestransplantatie niet goedzetten. Die holtes zullen opgevuld worden met een soort vulstof, zoals wordt gebruikt bij het vullen van gaatjes, en de kleur zal perfect aansluiten bij de kleur van mijn andere tanden.
Ik vind de ingrepen zéér geslaagd. Niet alleen heb ik totaal geen last meer van gevoelig tandvlees, het ziet er gewoon ook veel mooier uit. Ik zou het zo weer opnieuw doen!
Ik ben dan ook erg benieuwd naar het resultaat wanneer de 'zwarte gaten' opgevuld zullen zijn. Uiteraard post ik dan ook foto's!