donderdag 6 augustus 2009

3 weken na de operatie

We zijn nu 3 weken na de operatie, maar 't lijkt al veel langer geleden. De vooruitgang gaat zo snel, dat bijna niemand gelooft dat het nog maar een goeie 20 dagen achter me ligt.


Ik ben bijna helemaal weer de oude. Ik kan alles goed eten, behalve taai vlees en echt plakkerige dingen, zoals bv. snoep, waarop je hard moet kauwen. Zelfs een stukje chocolade lukt al! :-)


Met fitness ben ik ook weer herbegonnen, wel met een aangepast programma, bv. het lopen heb ik verminderd omdat de schokken je kaken doen tintelen de eerste minuten. Het leek me verstandiger om wat meer te stappen dan... Voor de rest doe ik alles zoals ik het ervoor deed en ik heb nergens last van, behalve dan van mijn conditie, want die heb ik een dikke maand niet onderhouden, ai ai ai!


Lachen gaat al een stuk beter dan vorige week; het ziet er ondertussen weer natuurlijk uit.


De grootste zwellingen zijn weg en mijn oogkas en kin zijn al terug gevoeliger. Tanden poetsen is nog steeds een beetje pijnlijk aan de kiezen omdat ik m'n mond nog niet ver genoeg kan opendoen, maar voor de rest is er eigenlijk niet veel dat me doet herinneren aan de 15de juli.
Het dragen van de rekkertjes 's nachts, die een enorme kracht hebben, is al comfortabeler dan in het begin; je wordt er aan gewoon. Wel voel je 's morgens hoe hard die rekkertjes hun werk doen; je mond is helemaal stijf...
Ik kan amper wachten tot ik weer naar de tandarts mag en de laatste fase eindelijk ingaat, namelijk: DE AFWERKING :-)